Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, chrupiące i mocno orzechowy. Genialne ciasteczka z masła orzechowego z kawałkami gorzkiej czekolady.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1310
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24905
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1310
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24905
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 95
Składniki
Czekoladę kroimy w małe kostki. Wkładamy do lodówki. Masło, masło orzechowe i cukier ucieramy mikserem. Dodajemy pozostałe składniki. Ciasto będzie dość gęste. Na końcu dodajemy kawałki czekolady. Mieszamy łyżką. Odrywamy kawałek ciasta, formujemy kulkę, rozpłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Z tej porcji wyszło mi 17 ciastek.
Pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut, do lekkiego zarumienienia boków. Ciasteczka zostawiamy do ostygnięcia. Jest to trudne, bo pachną jak marzenie ;). Najlepsze są następnego dnia.