Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po świątecznych ciężkich ciastach dzisiaj proponuję małe, kruche i bardzo smaczne ciastka. Z pewnością w wielu domach zostało trochę maku. Można go w ten prosty sposób wykorzystać.
Obie mąki i proszek do pieczenia przesiać do miski. Dodać cukier i jajka. Na koniec dorzucić pokrojone w kostkę masło. Zagnieść ciasto. Następnie zawinąć je w folię i dać na pół godziny do lodówki.
Przygotować masę makową. Do garnuszka wsypać zmielony mak. Zalać go mlekiem i gotować dwie, nawet trzy minuty, na małym ogniu cały czas mieszając. Po wystudzeniu wymieszać z miodem i ekstraktem migdałowym.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować na dwa-trzy milimetry. Okrągłą foremką lub szklanką wykrawać ciastka. Połowę z nich ułożyć na blaszce. Nałożyć na nie po łyżeczce masy makowej. Przykryć pozostałymi ciastkami. Brzegi docisnąć widelcem.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 20 minut. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Jeśli znudziły ci się tradycyjne przekąski, spróbuj przygotować frytki z cuki...
Odsłon: 30432
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 92
W domu miałem akurat wszystkie składniki do tego dania , więc szybko zabrałem...
Odsłon: 88
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 195
Jeśli znudziły ci się tradycyjne przekąski, spróbuj przygotować frytki z cuki...
Odsłon: 30432
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 92
W domu miałem akurat wszystkie składniki do tego dania , więc szybko zabrałem...
Odsłon: 88
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 195
Składniki
Obie mąki i proszek do pieczenia przesiać do miski. Dodać cukier i jajka. Na koniec dorzucić pokrojone w kostkę masło. Zagnieść ciasto. Następnie zawinąć je w folię i dać na pół godziny do lodówki. Przygotować masę makową. Do garnuszka wsypać zmielony mak. Zalać go mlekiem i gotować dwie, nawet trzy minuty, na małym ogniu cały czas mieszając. Po wystudzeniu wymieszać z miodem i ekstraktem migdałowym. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować na dwa-trzy milimetry. Okrągłą foremką lub szklanką wykrawać ciastka. Połowę z nich ułożyć na blaszce. Nałożyć na nie po łyżeczce masy makowej. Przykryć pozostałymi ciastkami. Brzegi docisnąć widelcem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 20 minut. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
PUSZYSTY I DELIKATNY SERNIK Z OWOCAMI
Desery
Sernik czekoladowy
Desery
Ciasteczka Cookies - przepis na amerykańskie ciastka z czekoladą
Desery
Sernik na zimno z owocami
PUSZYSTY I DELIKATNY SERNIK Z OWOCAMI
Domowy sernik, ten, przypominający smak dzieciństwa i najmilsze chwile lubi c...
Odsłon: 402
Sernik czekoladowy
Sernik jest pyszny, kremowy. Polecam.
Odsłon: 73