Ciastka typu pieguski, kruche i nie twarde, z orzechami i czekoladą. W oryginalnym przepisie była biała ale z mleczną są równie dobre. Przepis z blogu "Moje wypieki".
Ciasteczka z orzechami i czekoladą
Składniki
- margaryna, 115g
- cukier, 85g
- jajko, 1szt.
- mąka, 250g
- proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
- soda, 1/4 łyżeczki
- czekolada, 1 tabliczka
- orzechy, 50g
Składniki
- margaryna, 115g
- cukier, 85g
- jajko, 1szt.
- mąka, 250g
- proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
- soda, 1/4 łyżeczki
- czekolada, 1 tabliczka
- orzechy, 50g

Etapy przygotowania
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajko, mąkę, proszek do pieczenia, sodę, pokrojoną czekoladę i posiekane orzechy. Całość razem zagnieść, formować kulki wielkości orzecha i mocno spłaszczać. Piec w temp. 180 st. przez 10-12 min.
Przepis w Waszym wykonaniu (5)


Komentarze do przepisu (5)
Ostatnio komentowane przepisy
Wspaniałe świąteczne danie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Francuska
- Śródziemnomorska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Przyprawy
- Rozmaryn
- Szynki
Odsłon: 39

Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 543

Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1308
Ulubiona wędlina z kaczki.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Ukraińska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Kaczka
- Przyprawy
Odsłon: 295
Ostatnio komentowane przepisy
Wspaniałe świąteczne danie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Francuska
- Śródziemnomorska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Przyprawy
- Rozmaryn
- Szynki
Odsłon: 39

Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 543

Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1308
Ulubiona wędlina z kaczki.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Ukraińska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Kaczka
- Przyprawy
Odsłon: 295



Składniki
- margaryna, 115g
- cukier, 85g
- jajko, 1szt.
- mąka, 250g
- proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
- soda, 1/4 łyżeczki
- czekolada, 1 tabliczka
- orzechy, 50g
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajko, mąkę, proszek do pieczenia, sodę, pokrojoną czekoladę i posiekane orzechy. Całość razem zagnieść, formować kulki wielkości orzecha i mocno spłaszczać. Piec w temp. 180 st. przez 10-12 min.
Pyszne ciasteczka ale mi się połączyły, chociaż układałam je w 1cm odsętpach... I ciężko się je formowało, bardzo miękkie było ciasto. Chyba powinno się je chłodzić przed pieczeniem.
niczym pieguski i pewnie tak samo dobre
poprostu pyszności
To jest to!!! Bardzo fajne ciasteczka!
alllle wyglądają pysznie!