Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są miękkie i lekko kwaskowate. Warte upieczenia, szczególnie w maju, gdy rabarbar jest już powszechnie dostępny.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2375
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18132
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2080
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2375
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18132
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2080
Składniki
Przygotować blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ubić jajka z cukrem , aż zbieleją i powiększą objętość. Dodać pokrojone masło. Ubijać nadal, aż będzie jednolita masa. W dwóch-trzech porcjach dosypywać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Najpierw ubijać mikserem, a gdy ciasto stanie się dość gęste można mąkę wmieszać łopatką czy łyżką. Na koniec dodać obrany i drobno pokrojony rabarbar Również wmieszać go do ciasta. Gotowe ciasto dosyć się klei, więc radzę wykładać na blaszkę przy pomocy dwóch łyżek maczanych w ciepłej wodzie. Tworzyć małe "górki". Zachować znaczne odstępy, gdyż w czasie pieczenia ciastka się "rozleją". Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 20 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.