Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka biszkoptowe z dżemem i mascarpone

Ciastka biszkoptowe z dżemem i mascarpone

Autor:

Przepisów i artykułów: 180 Ocena: 1831

Dodano:

Odsłon: 1155

Szybka i pyszna propozycja deserowa. Pomysł zaczerpnęłam z internetu, wypróbowałam i jestem zachwycona. Takie ciacha świetnie się sprawdzą latem, kiedy przyjdą upalne dni. Bez włączania piekarnika, przygotujecie pyszne, mięciutkie ciastka biszkoptowe. A co ważne zrobicie to naprawdę szybko. Kilkanaście minut i gotowe.

Składniki

  • 1 paczka biszkoptów okrągłych
  • serek mascarpone
  • dowolny dżem
  • niepełna szklanka śmietanki 30 %
  • wiórki kokosowe
5-6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciastka biszkoptowe z dżemem i mascarpone

Przygotowanie

  1. Śmietankę i wiórki przełożyć do osobnych miseczek.
    Wewnętrzną stronę biszkopta, posmarować dość grubo serkiem mascarpone. Drugi biszkopt, też z wewnętrznej strony, posmarować dżemem.
    Oba biszkopty złożyć ze sobą.

  2. Namoczyć w śmietance, a następnie obtoczyć w wiórkach kokosowych.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń