Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czekolada i chili - kapitalne połączenie
Mąkę przesiać do miski z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Dodać cukier i wymieszać. Dodać wystudzone stopione masło i chili, zagnieść kruszonkę. Dodać miód i posiekaną czekoladę, wyrobić ciasto.
Ciasto podzielić na 16 różnych części , utoczyć z nich kulki, ułożyć na wyścielonej pergaminem blasze, zachowując znaczne odstępy. Kulki spłaszczyć
Ciastka piec 10 minut w 180 C. Studzić kilka minut na blasze, następnie przełożyć na kratkę.
Niskokaloryczny i obłędnie pyszny deserek z nutką pikanterii:)
Odsłon: 1098
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 4961
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52317
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 4961
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52317
Składniki
Mąkę przesiać do miski z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Dodać cukier i wymieszać. Dodać wystudzone stopione masło i chili, zagnieść kruszonkę. Dodać miód i posiekaną czekoladę, wyrobić ciasto.
Ciasto podzielić na 16 różnych części , utoczyć z nich kulki, ułożyć na wyścielonej pergaminem blasze, zachowując znaczne odstępy. Kulki spłaszczyć
Ciastka piec 10 minut w 180 C. Studzić kilka minut na blasze, następnie przełożyć na kratkę.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 187
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 1253