Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czekolada i chili - kapitalne połączenie
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 32
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1570
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 32
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1570
Składniki
Mąkę przesiać do miski z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Dodać cukier i wymieszać. Dodać wystudzone stopione masło i chili, zagnieść kruszonkę. Dodać miód i posiekaną czekoladę, wyrobić ciasto.
Ciasto podzielić na 16 różnych części , utoczyć z nich kulki, ułożyć na wyścielonej pergaminem blasze, zachowując znaczne odstępy. Kulki spłaszczyć
Ciastka piec 10 minut w 180 C. Studzić kilka minut na blasze, następnie przełożyć na kratkę.