Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Wszystko siekać, wyrobione ciasto zawinąć w lnianą ściereczkę i godzinę - dwie schłodzić w lodówce
Po tym czasie wyjmujemy ciasto, rozwałkowujemy składając ciasto na pół i im więcej razy tym lepiej, bo ciasto się napowietrzy i po upieczeniu powstaną "płatki"
ciastka wycinamy foremką, smarujemy roztrzepanym białkiem i obsypujemy grubym cukrem
blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy ciastka i pieczemy do "złotego" koloru