Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka francuskie z "Marmoladem"

Ciastka francuskie z Marmoladem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2124 Ocena: 47379

Dodano:

Odsłon: 1402

Wiecie jak to jest, nagle zjazd znajomych w jedną chwilę. Zapasu ciasta francuskiego nigdy za wiele, nie wspominając już o Marmoladzie. Wiecie, takiej krojonej, sprzedawanej na KG, tak fajnie gilgotała w podniebienie <3 Dzieciństwo, WRÓĆ! No i wróciło, w połączeniu z ciastem francuskim i śnieżkiem w postaci cukru pudru <3 22 min i macie CIACHA <3

Składniki

  • 2 płaty ciasta francuskiego
  • 260 g marmolady wieloowocowej np. od Jamar
  • cukier puder
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto wykrawamy, przy pomocy szklanki do drinków, tniemy (nie do końca), na 4ry…”płatki zawijamy.
    Pozostałe ciasto wykrawamy kieliszkami, umieszczamy na tamtych, ułożonych w foremkach do muffinek.
    Na środek każdego, przy pomocy łyżki do carvingu, umieszczamy kulkę marmolady.
    Całość zapiekamy 20 min w temp. 180°C.
    Posypujemy cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 08 sierpnia 2017 No to jest właśnie pycha ;-) kocham takie słodkie hapsy ;-) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń