Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego ciasta nie ubijamy i nie wyrabiamy. Ciasto jest błyskawiczne w wykonaniu i bardzo smaczne.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 300
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14683
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1728
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16936
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 300
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14683
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1728
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16936
Składniki
Jajka roztrzepać z dwoma rodzajami cukru, dodać resztę składników ( bez konfitury ), wymieszać ręką i ugnieść w kulkę. Ciasto rozwałkować na grubość około 0,75 cm, wykrawać kółka. W co drugim kółku zrobić foremką małe otworki. Jabłka obrać, wydrążyć, pokroić w cienkie paseczki i układać po trzy plasterki na całych krążkach.
Jabłka przykryć drugim kółkiem z dziurką. Boki docisnąć palcem lub przyrządem do dekoracji. Posypać wiórkami kokosowymi. Ciastka piec w 190 C około 14-15 minut. Po wyjęciu z piekarnika środek ciasteczek udekorować gęstą konfiturą.
Ciepłe są najlepsze.