Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego ciasta nie ubijamy i nie wyrabiamy. Ciasto jest błyskawiczne w wykonaniu i bardzo smaczne.
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 45
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 111
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 54
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2925
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 45
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 111
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 54
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2925
Składniki
Jajka roztrzepać z dwoma rodzajami cukru, dodać resztę składników ( bez konfitury ), wymieszać ręką i ugnieść w kulkę. Ciasto rozwałkować na grubość około 0,75 cm, wykrawać kółka. W co drugim kółku zrobić foremką małe otworki. Jabłka obrać, wydrążyć, pokroić w cienkie paseczki i układać po trzy plasterki na całych krążkach.
Jabłka przykryć drugim kółkiem z dziurką. Boki docisnąć palcem lub przyrządem do dekoracji. Posypać wiórkami kokosowymi. Ciastka piec w 190 C około 14-15 minut. Po wyjęciu z piekarnika środek ciasteczek udekorować gęstą konfiturą.
Ciepłe są najlepsze.