Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego ciasta nie ubijamy i nie wyrabiamy. Ciasto jest błyskawiczne w wykonaniu i bardzo smaczne.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 513
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3569
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2555
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30531
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 513
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3569
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2555
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30531
Składniki
Jajka roztrzepać z dwoma rodzajami cukru, dodać resztę składników ( bez konfitury ), wymieszać ręką i ugnieść w kulkę. Ciasto rozwałkować na grubość około 0,75 cm, wykrawać kółka. W co drugim kółku zrobić foremką małe otworki. Jabłka obrać, wydrążyć, pokroić w cienkie paseczki i układać po trzy plasterki na całych krążkach.
Jabłka przykryć drugim kółkiem z dziurką. Boki docisnąć palcem lub przyrządem do dekoracji. Posypać wiórkami kokosowymi. Ciastka piec w 190 C około 14-15 minut. Po wyjęciu z piekarnika środek ciasteczek udekorować gęstą konfiturą.
Ciepłe są najlepsze.