Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3 prostych składników! Zamiast tradycyjnego słodzika dodaliśmy do nich syrop klonowy, który nie tylko gwarantuje słodki smak, ale również nadaje wypiekom ciekawego aromatu. Przygotowanie tego deseru zajmie ci mniej niż 5 minut - w końcu wystarczy tylko wszystko wymieszać i podzielić na porcje. Całą resztę pracy wykona za ciebie piekarnik.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 509
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2667
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2716
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 509
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2667
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2716
Składniki
W misce połącz masło orzechowe, mąkę owsianą oraz syrop klonowy. Mieszaj szpatułką tak długo aż składniki równomiernie się połączą. Jeśli masa będzie zbyt miękka to dodaj jeszcze mąkę.
Przygotuj blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Z przygotowanej masy oddzielaj porcję ciasta z pomocą łyżki. Zrób kulkę, delikatnie spłaszcz i ułóż na blaszce, zachowując odstępy.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza i piecz około 10-12 minut aż masa widocznie przestanie być sucha.
Pozostaw do ostygnięcia, wtedy ciastka owsiane bez cukru zrobią się kruche.