Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne ciastka pieguski, do których dodałam jeszcze polewę czekoladową a w nich: orzechy, rodzynki i czekolada:). Wielkość ciastek dowolna
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7749
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2934
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1130
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1167
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7749
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2934
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1130
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1167
Składniki
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. Orzechy, czekoladę i rodzynki drobno siekamy.
W misce ucieramy miękkie masło z z cukrem do uzyskania puszystej masy. Nie przerywając miksowania dodajemy jajko, mąkę z proszkiem i solą oraz czekoladę, orzechy i rodzynki. Mieszamy do połączenia składników.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy po czubatej łyżce ciasta, formujemy kształt ciastek, pozostawiamy pomiędzy nimi spore odstępy.
Ciastka pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut. Przygotowujemy polewę: czekoladę rozpuszczamy z mlekiem, polewamy nią ciastka. Pozostawiamy do wystygnięcia.