Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche ciasteczka na piwie z konfiturą lub marmoladą to niesamowicie prosty pomysł na smaczną przekąskę w sam raz na podwieczorek przy kawie lub herbacie. Piwoszki również świetnie smakują na słono, z ulubionymi przyprawami bądź żółtym serem i mogą stanowić znakomitą przekąskę do piwa.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3719
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2053
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5467
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5507
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3719
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2053
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5467
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5507
Składniki
Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy cukier, zimne masło lub margarynę starte na tarce o dużych oczkach i wlewamy piwo. Dłonią wyrabiamy elastyczne ciasto (w razie potrzeby możemy dosypać odrobinę mąki).Wyrobione ciasto wstawiamy na pół godziny do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na niezbyt cienki placek i foremką wykrawamy z niego ciastka. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia na środku każdego ciastka kładziemy po pół łyżeczki konfitury lub marmolady. Tak przygotowane ciasta pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C około 20 minut.