Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche ciasteczka na piwie z konfiturą lub marmoladą to niesamowicie prosty pomysł na smaczną przekąskę w sam raz na podwieczorek przy kawie lub herbacie. Piwoszki również świetnie smakują na słono, z ulubionymi przyprawami bądź żółtym serem i mogą stanowić znakomitą przekąskę do piwa.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12740
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1445
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13944
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5811
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12740
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1445
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13944
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5811
Składniki
Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy cukier, zimne masło lub margarynę starte na tarce o dużych oczkach i wlewamy piwo. Dłonią wyrabiamy elastyczne ciasto (w razie potrzeby możemy dosypać odrobinę mąki).Wyrobione ciasto wstawiamy na pół godziny do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na niezbyt cienki placek i foremką wykrawamy z niego ciastka. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia na środku każdego ciastka kładziemy po pół łyżeczki konfitury lub marmolady. Tak przygotowane ciasta pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C około 20 minut.