Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasteczka, idealne na świąteczny stół.
Jeśli choć raz przygotujesz szarlotkę w ten sposób, być może będzie to twój u...
Odsłon: 72918
Makaron z kurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki i smaczny obiad dla...
Odsłon: 1528
Propozycja na szybkie, sycące danie z makaronu z dodatkami ;) Polecam!
Odsłon: 35
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 245
Makaron z kurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki i smaczny obiad dla...
Odsłon: 1528
Propozycja na szybkie, sycące danie z makaronu z dodatkami ;) Polecam!
Odsłon: 35
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 245
Składniki
Jajka gotujemy, studzimy, obieramy i wyjmujemy żółtka. Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy cukier puder, cukier waniliowy, żółtka starte na drobnym sitku, margarynę, olejek cytrynowy oraz dżem, zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto rozwałkowujemy, wycinamy foremką półksiężyce (mogą być również inne formy). Ciastka układamy na formie do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 20 minut w temp. 180 stopni. Lukier: białka ubijamy na sztywno, następnie stopniowo dodajemy cukier puder i ucieramy, na sam koniec dajemy sok z połowy cytryny, w razie potrzeby dodajemy więcej cukru. Wystudzone ciastka polewamy lukrem i dekorujemy kolorową posypką.
Przepisy Desery
Desery
Biało-czarne ciasto z morelami
Desery
Łabędzi puch
Desery
Mazurek wielkanocny Magdy Gessler
Desery
Mazurek kajmakowy
Biało-czarne ciasto z morelami
Propozycja na szybkie ciasto z morelami. Smaczne i lekkie. Polecam!
Odsłon: 3
Łabędzi puch
Łabędzi puch to ciasto, którego nazwa zobowiązuje. Śnieżnobiałe wiórki kokoso...
Odsłon: 451