Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasteczka, idealne na świąteczny stół.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1667
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1460
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1459
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1637
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1667
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1460
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1459
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1637
Składniki
Jajka gotujemy, studzimy, obieramy i wyjmujemy żółtka. Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy cukier puder, cukier waniliowy, żółtka starte na drobnym sitku, margarynę, olejek cytrynowy oraz dżem, zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto rozwałkowujemy, wycinamy foremką półksiężyce (mogą być również inne formy). Ciastka układamy na formie do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 20 minut w temp. 180 stopni. Lukier: białka ubijamy na sztywno, następnie stopniowo dodajemy cukier puder i ucieramy, na sam koniec dajemy sok z połowy cytryny, w razie potrzeby dodajemy więcej cukru. Wystudzone ciastka polewamy lukrem i dekorujemy kolorową posypką.