Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 514 Ocena: 4939
Dodano: 23.10.2018
Odsłon: 14766
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Wszystkie składniki na ciastka posiekać nożem, następnie wyrobić miękkie, elastyczne ciasto.
Podzielić na cztery części, każdą owinąć folią i włożyć do lodówki na 2 godziny.
Cienko rozwałkować. Posypać cukrem trzcinowym i docisnąć wałkiem by cukier wgłębił się w ciasto.
Wycinać dowolne kształty i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 15-20 minut do zrumienienia w temperaturze 180 stopni.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

babcitereskiciasta 24 października 2018Zgłoś do usunięcia
Muszą być pyszne ze smalcem, więcej kruche. Dawno robiłam ale mam inny przepis.:)0 Kto głosował? | Odpowiedz