Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka po upieczeniu są twarde ale po dwóch dniach stają się kruche. Można je przechowywać w zamkniętych pojemnikach do miesiąca i są zawsze pod ręką do kawy czy herbaty w jesienne popołudnia.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414618
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414618
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Składniki
Wszystkie składniki na ciastka posiekać nożem, następnie wyrobić miękkie, elastyczne ciasto. Podzielić na cztery części, każdą owinąć folią i włożyć do lodówki na 2 godziny. Cienko rozwałkować. Posypać cukrem trzcinowym i docisnąć wałkiem by cukier wgłębił się w ciasto. Wycinać dowolne kształty i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15-20 minut do zrumienienia w temperaturze 180 stopni.