Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka po upieczeniu są twarde ale po dwóch dniach stają się kruche. Można je przechowywać w zamkniętych pojemnikach do miesiąca i są zawsze pod ręką do kawy czy herbaty w jesienne popołudnia.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22544
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14848
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4647
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44339
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 614
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 631
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22544
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14848
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4647
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44339
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 614
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 631
Składniki
Wszystkie składniki na ciastka posiekać nożem, następnie wyrobić miękkie, elastyczne ciasto. Podzielić na cztery części, każdą owinąć folią i włożyć do lodówki na 2 godziny. Cienko rozwałkować. Posypać cukrem trzcinowym i docisnąć wałkiem by cukier wgłębił się w ciasto. Wycinać dowolne kształty i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15-20 minut do zrumienienia w temperaturze 180 stopni.