Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka" tłuczone "

Ciastka tłuczone

Autor:

Przepisów i artykułów: 744 Ocena: 14427

Dodano:

Odsłon: 586

Ciasteczka orzechowo-owsiane tłuczkiem do mięsa tłuczone. Wspaniale smakują, długo się przechowują, no i po prostu są smaczne.

Składniki

> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciastka" tłuczone "

Przygotowanie

  1. Płatki lekko prażymy na suchej patelni.
    Orzechy z płatkami delikatnie rozdrabniamy z robocie, dodajemy resztę składników, mieszamy.

  2. Zagniatamy ciasto rękami, dzielimy na dwie części, jedną chowamy do lodówki z drugiej robimy kilkanaście kuleczek.
    Wielkość ciasteczek nie ma znaczenia , grubsze i cieńsze smakują tak samo dobrze.
    Kuleczki rozkładamy na blaszce pokrytej papierem do pieczenia i każdą lekko rozpłaszczamy tłuczkiem do mięsa.
    Ciasteczka w zależności od grubości pieczemy do lekkiego przyrumienienia od 15 do 25 minut.
    Bardzo dobrze przechowują się w blaszanych pudełkach, szklanych i plastykowych pojemnikach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń