Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka orzechowo-owsiane tłuczkiem do mięsa tłuczone. Wspaniale smakują, długo się przechowują, no i po prostu są smaczne.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Płatki lekko prażymy na suchej patelni. Orzechy z płatkami delikatnie rozdrabniamy z robocie, dodajemy resztę składników, mieszamy.
Zagniatamy ciasto rękami, dzielimy na dwie części, jedną chowamy do lodówki z drugiej robimy kilkanaście kuleczek. Wielkość ciasteczek nie ma znaczenia , grubsze i cieńsze smakują tak samo dobrze. Kuleczki rozkładamy na blaszce pokrytej papierem do pieczenia i każdą lekko rozpłaszczamy tłuczkiem do mięsa. Ciasteczka w zależności od grubości pieczemy do lekkiego przyrumienienia od 15 do 25 minut. Bardzo dobrze przechowują się w blaszanych pudełkach, szklanych i plastykowych pojemnikach.