Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe ciastka sasanki w kształcie serduszek. Kształt może być dowolny. Owsiano-sezamkowe pyszności. Polecam.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 365
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3897
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1347
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 365
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3897
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1347
Składniki
Ziarna sezamu i płatki owsiane blendujemy na mniejsze kawałeczki. Do miski dodajemy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut. Ciasto wałkujemy dość cienko na około 0,5 cm.
Wykrawamy dowolną foremką ( u mnie serduszka) ciasteczka. Blaszkę piekarnikową smarujemy masłem i posypujemy mąką. Wykładamy na blaszkę ciasteczka. Pieczemy 15 minut, wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Smacznego ;)