Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybko się je robi i szybko też znikają:) Podany przepis na 1 blachę ciasteczek:)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
Składniki
Mąkę wymieszaną z proszkiem, masło, ser i cukier waniliowy - wymieszać razem, ukręcić ciasto. Dodać żółtka. Jeżeli ciasto będzie się bardzo kleić można dodać ciut więcej mąki.
Formować takie malutki talerzyki, z lekko wgniecionym środkiem, do którego za chwilę będziemy kłaść owoce.
Jabłka kroimy w kosteczkę, gruszki tak samo. Wrzucamy na patelnie i smażymy, dodajemy cukier i miód. Na sam koniec dodajemy maliny (bo te najszybciej nam się rozlecą). Smażymy jeszcze tylko chwilę i nakładamy na talerzyki ciastkowe:) Uwaga - ten farsz owocowy nie będzie zbyt gęsty, więc nakładamy tylko tę gęstą część, czyli owoce, bez soku, który się wydobył podczas smażenia.
Pieczemy zaledwie 30 minut w piekarniku na 180 stopni.