Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybko się je robi i szybko też znikają:) Podany przepis na 1 blachę ciasteczek:)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424855
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424855
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
Mąkę wymieszaną z proszkiem, masło, ser i cukier waniliowy - wymieszać razem, ukręcić ciasto. Dodać żółtka. Jeżeli ciasto będzie się bardzo kleić można dodać ciut więcej mąki.
Formować takie malutki talerzyki, z lekko wgniecionym środkiem, do którego za chwilę będziemy kłaść owoce.
Jabłka kroimy w kosteczkę, gruszki tak samo. Wrzucamy na patelnie i smażymy, dodajemy cukier i miód. Na sam koniec dodajemy maliny (bo te najszybciej nam się rozlecą). Smażymy jeszcze tylko chwilę i nakładamy na talerzyki ciastkowe:) Uwaga - ten farsz owocowy nie będzie zbyt gęsty, więc nakładamy tylko tę gęstą część, czyli owoce, bez soku, który się wydobył podczas smażenia.
Pieczemy zaledwie 30 minut w piekarniku na 180 stopni.