Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki i smaczny deser z ciasta francuskiego. Deser - ciastka przygotowane z fruzeliną jagodową i wiśniową. Polecam
nóż, papier do pieczenia, widelec, kubek, blaszka,
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 31
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 31
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Składniki
Ciasto francuskie po rozłożeniu potnij w prostokąty( wielkości jakie chcesz duże ciastka). Następnie z jednej strony zrób delikatne nacięcia , a z drugiej strony nałóż porcję fruzeliny wiśniowej albo jagodowej. Brzegi posmaruj rozbełtanym białkiem , złóż na pół czyli ponacinaną stronę nałóż na stronę z fruzeliną, dokładnie pozlepiaj brzegi. Gotowe ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj jeszcze po wierzchu rozbełtanym białkiem , włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 15 - 20 minut. Po upieczeniu można oprószyć cynamonem . Smacznego
Deser czyli ciastka gotowe do podania.