Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki i smaczny deser z ciasta francuskiego. Deser - ciastka przygotowane z fruzeliną jagodową i wiśniową. Polecam
nóż, papier do pieczenia, widelec, kubek, blaszka,
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93437
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2610
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3469
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1569
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93437
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2610
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3469
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1569
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Składniki
Ciasto francuskie po rozłożeniu potnij w prostokąty( wielkości jakie chcesz duże ciastka). Następnie z jednej strony zrób delikatne nacięcia , a z drugiej strony nałóż porcję fruzeliny wiśniowej albo jagodowej. Brzegi posmaruj rozbełtanym białkiem , złóż na pół czyli ponacinaną stronę nałóż na stronę z fruzeliną, dokładnie pozlepiaj brzegi. Gotowe ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj jeszcze po wierzchu rozbełtanym białkiem , włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 15 - 20 minut. Po upieczeniu można oprószyć cynamonem . Smacznego
Deser czyli ciastka gotowe do podania.