Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki i smaczny deser z ciasta francuskiego. Deser - ciastka przygotowane z fruzeliną jagodową i wiśniową. Polecam
nóż, papier do pieczenia, widelec, kubek, blaszka,
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19293
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13055
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1706
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232155
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19293
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13055
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1706
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232155
Składniki
Ciasto francuskie po rozłożeniu potnij w prostokąty( wielkości jakie chcesz duże ciastka). Następnie z jednej strony zrób delikatne nacięcia , a z drugiej strony nałóż porcję fruzeliny wiśniowej albo jagodowej. Brzegi posmaruj rozbełtanym białkiem , złóż na pół czyli ponacinaną stronę nałóż na stronę z fruzeliną, dokładnie pozlepiaj brzegi. Gotowe ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj jeszcze po wierzchu rozbełtanym białkiem , włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 15 - 20 minut. Po upieczeniu można oprószyć cynamonem . Smacznego
Deser czyli ciastka gotowe do podania.