Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki i smaczny deser z ciasta francuskiego. Deser - ciastka przygotowane z fruzeliną jagodową i wiśniową. Polecam
nóż, papier do pieczenia, widelec, kubek, blaszka,
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Ciasto francuskie po rozłożeniu potnij w prostokąty( wielkości jakie chcesz duże ciastka). Następnie z jednej strony zrób delikatne nacięcia , a z drugiej strony nałóż porcję fruzeliny wiśniowej albo jagodowej. Brzegi posmaruj rozbełtanym białkiem , złóż na pół czyli ponacinaną stronę nałóż na stronę z fruzeliną, dokładnie pozlepiaj brzegi. Gotowe ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj jeszcze po wierzchu rozbełtanym białkiem , włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 15 - 20 minut. Po upieczeniu można oprószyć cynamonem . Smacznego
Deser czyli ciastka gotowe do podania.