Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić jak lubimy ciasto francuskie ? możemy przygotować różne przekąski jak wytrawne tak i na słodko. Dzisiaj ciasta z ciasta francuskiego z jabłkami. Szybki, prosty i smaczny deser , wystarczy parę jabłek , trochę serka białego i ciasto francuskie. Polecam
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 347
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 365
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 321
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 141
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 347
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 365
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 321
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 141
Składniki
Jabłka obieram, małe jabłka kroje na połówki , a duże na ćwiartki i usuwam gniazda nasienne. Ciasto rozwijam kroję na kwadraty czy prostokąty obojętnie. Na połowę kwadratów nakładam łyżeczkę serka, na serek kładę połówkę lub ćwiartkę jabłka, oprószam cynamonem i zakrywam drugim kwadratem. Czyli mając 8 kwadratów wychodzą nam 4 dosyć duże ciasteczka. Brzegi zlepiam widelcem tworząc wzorek, górę ciasta możemy delikatnie naciąć - nie koniecznie. Ciastka układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy rozbełtanym jajkiem , wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 20 minut do całkowitego zrumienienia. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego Rada; Mnie został nie duży pasek ciasta , więc przygotowałam z niego przygotować spirale , posmarowałam serkiem przekroiłam na 2 kawałki , zlepiłam i zwinęłam skręcając spiralę, również posmarowałam rozbełtanym jajkiem i piekłam razem z ciasteczkami z jabłkami.
Przygotowanie jabłek.
Przygotowanie ciasteczek.
Ciastka po upieczeniu.