Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciastka w kształcie liści. Z dzisiejszego spaceru po parku przyniosłam kolorowe jesienne liście. To one stały się moim natchnieniem do wyrobu tych ciastek.
Chciałabym Wam napisać dzisiaj coś niecoś o jarmużu – odmianie kapusty, którą...
Odsłon: 7811
Warto zrobić zapas puree z dyni Później mamy już, gotowy dodatek do różnych...
Odsłon: 1998
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 268
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 268
Składniki
Wychodzi ok. 10 dużych ciastek. Dynię zetrzeć na średnich oczkach tarki i odcisnąć. Do mąki dodać masło, zagnieść na kruszonkę. Dodać żółtko, dynię, cukier i szybko zagnieść ciasto na jednolitą masę. Jeśli będzie za luźne można dodać odrobinę mąki. Ciasto przykryć i lekko schłodzić. Potem ciasto wałkować na grubość ok.1/2 cm, trzeba podsypywać mąką. Liście wykrawać za pomocą szablonów odrysowanych z liści.
W każdym ciastku wykałaczką odcisnąć żyłki. Piec w 190 C około 12 minut, w zależności od wielkości ciastek.
Ostudzone ciastka malujemy barwnikiem wymieszanym z odrobiną alkoholu. Chociaż i bez malowania wyglądają zachęcająco.
Przepisy Desery
Desery
Mazurek pomarańczowy
Desery
Krem do tortu
Desery
Sernik gotowany z truskawkami
Desery
Kulki mocy - zdrowe słodkości dla dzieci
Mazurek pomarańczowy
Znakomita propozycja dla wielbicielki ciast kruchych i mazurków.
Odsłon: 4
Krem do tortu
Z czego robi się krem do tortu? W dzisiejszych czasach na rynku dostępne jest...
Odsłon: 1870