Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 513
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3568
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2407
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30528
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 513
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3568
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2407
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30528
Składniki
Ciasto możecie przygotować w robocie kuchennym lub ręcznie. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać masło, smalec, sodę oraz proszek do pieczenia i krótko wymieszać do połączenia się składników. Na koniec dodać mąkę i dokładnie wyrobić ciasto na jednolitą masę. Ciasto powinno być elastycznie i ładnie odchodzić od rąk w razie konieczności podsypać odrobiną mąki). Ciasto przełożyć do maszynki z końcówka do ciastek. Wycinać bezpośrednio na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 15-18 minut w temperaturze 180 stopni. Piec na złoty kolor. Gotowe możecie dodatkowo polukrować lub polać rozpuszczoną czekoladą.