Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj ciasteczka z maszynki , prosty i szybki przepis bez proszku do pieczenia. Ciasteczka maślane , kruche , rozpływające się w ustach. Pamiętam jak za dziecka moja babcia robiła takie ciasteczka na smalcu i skwarkach. to były fajne czasy. Ja dzisiaj polecam ciasteczka z mojego przepisu.
miska, mikser, szklanka, maszynka, papier do pieczenia, blaszka,
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18524
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6831
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18524
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6831
Składniki
Masło przełożyć do miski i utrzeć mikserem na puszystą masę, cały czas ucierając dodawać cukier puder z cukrem waniliowym oraz żółtka. Do masy maślanej przesiać mąkę pszenną połączoną z mąką ziemniaczaną oraz solą. Całość zmiksować lub wyrobić rękoma na gładką masę. Z maszynki wyjąć noże oraz sitko, a założyć specjalna nakładkę do wyciskania ciastek. Ciasto wkładać do maszynki i wyciskać ciasteczka, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach około 15 - 20 minut na złoty kolor. Po upieczeniu ciastka można oprószyć cukrem pudrem lub polać polewa czekoladową. Smacznego
Przygotowane ciasto.
Wyciskanie ciasteczek.
Ciastka po upieczeniu.
Ciasteczka gotowe do podania.