Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, słodkie i pięknie pachnące ciasteczka z dodatkiem kremu Nutella.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10707
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10707
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Mąkę przesiewamy do miseczki razem z solą i proszkiem do pieczenia. Miękkie masło miksujemy razem z cukrem na jasną i puszystą masę. Następnie dodajemy jajka i ponownie miksujemy do połączenia. Do masy dodajemy nutellę, kawę rozpuszczalną, mieszamy. Powoli wsypujemy sypkie składniki i ponownie mieszamy. Tak przygotowane ciasto przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na min. 4 godz, a najlepiej na całą noc. Po schłodzeniu z ciasta formujemy niewielkie kuleczki i obtaczamy w pokrojonych pistacjach. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia w dosyć dużych odstępach od siebie. Pieczemy w temp. 175 C przez 15 min. Po upieczeniu zostawiamy ciasteczka w piekarniku na 5 min i dopiero po tym czasie wyciągamy i studzimy. Smacznego.