Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciastka z dość dużym dodatkiem rabarbaru. Z zewnątrz kruche, w środku miękkie i wilgotne od rabarbaru. Dzięki zanurzeniu przed pieczeniem ciastka w cukrze pudrze, ciasto ma "lukier" od razu po upieczeniu :) Na drugi dzień ciastka robią się całe miękkie.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 139
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4315
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11731
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5549
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13818
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 139
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4315
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11731
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5549
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13818
Składniki
Do miski wyłożyć masło, dodać cukier, żółtko, proszek do pieczenia i mąkę. Wyrobić jednolite ciasto.
Rabarbar obrać, pokroić w cienkie paski, dodać do ciasta, krótko wyrobić ciasto. Odrywać po małym kawałku, formować kulkę wielkości małego orzecha włoskiego. Lekko spłaszczyć. Lepiej by na samym brzegu ciastka nie było rabarbaru. Z jednej strony ciastko włożyć do cukru pudru bo go oblepił.
Kłaść na blaszce cukrem do góry. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C, piec ok. 16-17 minut.