Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto bez pieczenia, świetnie nadające się do porannej lub popołudniowej kawy.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19395
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1759
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232232
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19395
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1759
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232232
Składniki
Wykonanie na standardowej blasze do pieczenia. 1 - Na blachę wykładamy 1 warstwę herbatników. 2 - Podgrzewamy puszkę z masą kajmakową (3 min). 3 - Podgrzaną masę wykładamy na warstwę herbatników. 4 - Nakładamy kolejną warstwę z herbatników na masę kajmakową. Masa budyniowa: W 600 ml mleka z łyżeczką cukru gotujemy budynie. Ugotowane budynie studzimy, do ostudzonych dodajemy kostkę masła i miksujemy. Tak przygotowaną masę wykładamy na herbatniki, tworząc kolejną warstwę. Masę budyniową przykrywamy herbatnikami. Masa śmietankowa: Miksujemy śmietanę z 2 opakowaniami śmietan-fixu i łyżeczką cukru. Tak przygotowaną masę wykładamy na herbatniki i posypujemy startą gorzką czekoladą.
Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki. Smacznego :)