Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto bez pieczenia, świetnie nadające się do porannej lub popołudniowej kawy.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1857
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5659
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5635
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1857
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5659
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5635
Składniki
Wykonanie na standardowej blasze do pieczenia. 1 - Na blachę wykładamy 1 warstwę herbatników. 2 - Podgrzewamy puszkę z masą kajmakową (3 min). 3 - Podgrzaną masę wykładamy na warstwę herbatników. 4 - Nakładamy kolejną warstwę z herbatników na masę kajmakową. Masa budyniowa: W 600 ml mleka z łyżeczką cukru gotujemy budynie. Ugotowane budynie studzimy, do ostudzonych dodajemy kostkę masła i miksujemy. Tak przygotowaną masę wykładamy na herbatniki, tworząc kolejną warstwę. Masę budyniową przykrywamy herbatnikami. Masa śmietankowa: Miksujemy śmietanę z 2 opakowaniami śmietan-fixu i łyżeczką cukru. Tak przygotowaną masę wykładamy na herbatniki i posypujemy startą gorzką czekoladą.
Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki. Smacznego :)