Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto bez pieczenia, świetnie nadające się do porannej lub popołudniowej kawy.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 963
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 416
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2697
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 963
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 416
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2697
Składniki
Wykonanie na standardowej blasze do pieczenia. 1 - Na blachę wykładamy 1 warstwę herbatników. 2 - Podgrzewamy puszkę z masą kajmakową (3 min). 3 - Podgrzaną masę wykładamy na warstwę herbatników. 4 - Nakładamy kolejną warstwę z herbatników na masę kajmakową. Masa budyniowa: W 600 ml mleka z łyżeczką cukru gotujemy budynie. Ugotowane budynie studzimy, do ostudzonych dodajemy kostkę masła i miksujemy. Tak przygotowaną masę wykładamy na herbatniki, tworząc kolejną warstwę. Masę budyniową przykrywamy herbatnikami. Masa śmietankowa: Miksujemy śmietanę z 2 opakowaniami śmietan-fixu i łyżeczką cukru. Tak przygotowaną masę wykładamy na herbatniki i posypujemy startą gorzką czekoladą.
Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki. Smacznego :)