Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na herbatnikach, z masą kajmakową, kremem oraz bitą śmietaną :)
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 131
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 157
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 329
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 131
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 157
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 329
Składniki
Puszkę mleka wstawiamy do garnka z wodą i gotujemy przez około 3 godziny(uzupełniamy wodę co jakiś czas by puszka była pod wodą). Po ugotowaniu, odstawiamy puszkę z mlekiem do wystygnięcia.
Formę (ok.25x20) wykładamy herbatnikami, na nie wylewamy całą masę kajmakową. Znów układamy warstwę herbatników. Przygotowujemy krem ''do karpatki'' według przepisu na opakowaniu. Krem wykładamy na ułożone herbatniki. Na masie układamy kolejną warstwę ciastek.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy na najwyższych obrotach. Pod koniec ubijania dodajemy po łyżeczce cukru pudru oraz fixy. Ubitą śmietanę wykładamy na ostatnią warstwę herbatników. Ciasto możemy udekorować startą czekoladą i orzechami. Ciasto przechowujemy w chłodnym miejscu. Smacznego! :)