Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto 3 bit

Ciasto 3 bit

Autor:

Przepisów i artykułów: 63 Ocena: 740

Dodano:

Odsłon: 3236

Na herbatnikach, z masą kajmakową, kremem oraz bitą śmietaną :)

Składniki

  • herbatniki ok. 500g
  • puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • 500 ml śmietany 30%
  • 2 fixy do śmietany
  • 2 łyżki cukru pudru
  • opakowanie kremu do karpatki
  • mleko(ilość podana na opakowaniu kremu do karpatki)
  • czekolada
  • orzechy włoskie
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto 3 bit

Przygotowanie

  1. Puszkę mleka wstawiamy do garnka z wodą i gotujemy przez około 3 godziny(uzupełniamy wodę co jakiś czas by puszka była pod wodą). Po ugotowaniu, odstawiamy puszkę z mlekiem do wystygnięcia.

  2. Formę (ok.25x20) wykładamy herbatnikami, na nie wylewamy całą masę kajmakową. Znów układamy warstwę herbatników. Przygotowujemy krem ''do karpatki'' według przepisu na opakowaniu. Krem wykładamy na ułożone herbatniki. Na masie układamy kolejną warstwę ciastek.

  3. Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy na najwyższych obrotach. Pod koniec ubijania dodajemy po łyżeczce cukru pudru oraz fixy. Ubitą śmietanę wykładamy na ostatnią warstwę herbatników. Ciasto możemy udekorować startą czekoladą i orzechami.
    Ciasto przechowujemy w chłodnym miejscu.
    Smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń