Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto bez pieczenia z kajmakiem i domowym budyniem przekładane herbatnikami.
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7787
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2943
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1176
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1177
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7787
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2943
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1176
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1177
Składniki
Budyń: 2 szklanki mleka podgrzać na wysokim lub średnim ogniu z cukrami i masłem. 1 szklankę mleka połączyć z mąkami i jajkami. Wlać masę z jajek do gorącego mleka, zagotować i mieszać energicznie aż do zgęstnienia masy. Odstawić do wystudzenia.
Bita śmietana: Śmietankę ubić, dodać cukier puder i mascarpone, miksować aż do powstania gładkiej i gęstej masy.
Mleko skondensowane w puszce włożyć do garnka, zalać wodą, tak aby zakrywała ona całą puszkę. Gotować przez ok 2h. Nie dotyczy gotowego kajmaku.
Herbatniki ułożyć na dni formy. Zalać jeszcze ciepłym kajmakiem, następnie ułożyć kolejną warstwą herbatników, wlać budyń, ułożyć herbatniki i na końcu bitą śmietanę. Ozdobić startą czekoladą. Przepis znalazłam tu. Dodałam kilka swoich zmian.