Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne ciasto 3 bit w wersji z mascarpone. Przygotowanie całości zajmuje około 30 minut:)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5152
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154725
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1018
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 435
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5152
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154725
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1018
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 435
Składniki
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułóż równomiernie 18 prostokątnych herbatników. Masę kajmakową podgrzej i ułóż równomiernie na herbatnikach. Przykryj drugą warstwą 18 herbatników.
Przygotuj krem: 2 szklanki śmietanki 30% ubij na około 70%, kiedy śmietanka będzie już gęsta, ale jeszcze nie sztywna. Następnie dodaj cukier puder i cukier waniliowy i miksuj jeszcze około 1 minuty na najmniejszych obrotach miksera. Nie przerywając miksowania dodawaj łyżka po łyżce serek mascarpone i miksuj na najmniejszych obrotach miksera do połączenia się składników.
Na herbatnikach rozłóż około 60% kremu, wyrównaj wierzch i rozłóż trzecią warstwę herbatników i rozsmaruj ostatnią warstwę kremu. Na ciasto zetrzyj gorzką czekoladę i włóż na całą noc do lodówki.