Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne ciasto 3 bit w wersji z mascarpone. Przygotowanie całości zajmuje około 30 minut:)
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułóż równomiernie 18 prostokątnych herbatników. Masę kajmakową podgrzej i ułóż równomiernie na herbatnikach. Przykryj drugą warstwą 18 herbatników.
Przygotuj krem: 2 szklanki śmietanki 30% ubij na około 70%, kiedy śmietanka będzie już gęsta, ale jeszcze nie sztywna. Następnie dodaj cukier puder i cukier waniliowy i miksuj jeszcze około 1 minuty na najmniejszych obrotach miksera. Nie przerywając miksowania dodawaj łyżka po łyżce serek mascarpone i miksuj na najmniejszych obrotach miksera do połączenia się składników.
Na herbatnikach rozłóż około 60% kremu, wyrównaj wierzch i rozłóż trzecią warstwę herbatników i rozsmaruj ostatnią warstwę kremu. Na ciasto zetrzyj gorzką czekoladę i włóż na całą noc do lodówki.
Smaczne i łatwe do przygotowania ciasto. W smaku jest bardzo delikatne i o um...
Odsłon: 81612
Wspaniałe ciasto z warstwami herbatników przełożonymi kajmakiem i waniliowym...
Odsłon: 17655
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 195
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 36
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 101
Moim zdaniem kasza jaglana jest bardzo niedoceniana jeśli chodzi o smak ale i...
Odsłon: 62
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 13431
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 195
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 36
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 101
Moim zdaniem kasza jaglana jest bardzo niedoceniana jeśli chodzi o smak ale i...
Odsłon: 62
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 13431
Składniki
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułóż równomiernie 18 prostokątnych herbatników. Masę kajmakową podgrzej i ułóż równomiernie na herbatnikach. Przykryj drugą warstwą 18 herbatników.
Przygotuj krem: 2 szklanki śmietanki 30% ubij na około 70%, kiedy śmietanka będzie już gęsta, ale jeszcze nie sztywna. Następnie dodaj cukier puder i cukier waniliowy i miksuj jeszcze około 1 minuty na najmniejszych obrotach miksera. Nie przerywając miksowania dodawaj łyżka po łyżce serek mascarpone i miksuj na najmniejszych obrotach miksera do połączenia się składników.
Na herbatnikach rozłóż około 60% kremu, wyrównaj wierzch i rozłóż trzecią warstwę herbatników i rozsmaruj ostatnią warstwę kremu. Na ciasto zetrzyj gorzką czekoladę i włóż na całą noc do lodówki.
Przepisy Desery
Desery
Prezydent
Desery
Rolada bezowa z malinami
Desery
Ptasie mleczko z galaretką
Desery
Kokosowe kostki
Prezydent
Doskonałe ciasto na wiele okazji. Ciemna masa z dodatkiem dużej ilości czekol...
Odsłon: 21
Rolada bezowa z malinami
Rolada bezowa z malinami to deser, który można przygotować w niespełna godzin...
Odsłon: 854