Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, lekkie i proste ciasto - ilovebake.pl
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13896
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15552
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6333
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13896
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15552
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6333
Składniki
Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy herbatnikami. Żelatynę mieszamy w miseczce z kilkoma łyżkami wody. Miseczkę wstawiamy do gorącej wody i mieszamy, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Białka ubijamy ze szczyptą soli na puszystą pianę. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier, sok z cytryny, aromat oraz żelatynę. 3/4 masy wykładamy na herbatniki, natomiast pozostałą miksujemy z kakao ( czynności wykonujemy sprawnie, ponieważ masa szybko tężeje ). Przekładamy delikatnie na białą część masy. Przykrywamy folią i wkładamy do lodówki. Wszystkie składniki na polewę oprócz żelatyny podgrzewamy do połączenia. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i dodajemy do masy, cały czas mieszając. Zostawiamy do przestudzenia. Polewę równomiernie rozprowadzamy, następnie wkładamy do lodówki, aby polewa stężała.