Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skąd taka nazwa? Nie mam pojęcia... Jadałam już podobne ciasta, które nazywane były "salcesonem" :) Zapewne ile przepisów, tyle nazw - jesteśmy baardzo kreatywni ;) Jedno jednak jest pewne ciasto jest pyszne i wilgotne. Nie sprawi też problemów tym, którzy nie mają daru do pieczenia ;) Polecam!!!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25643
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2625
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1298
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25643
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2625
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1298
Składniki
Wykonanie: Jajka utrzeć z cukrem, po chwili dodać olej, dalej ucierać. Następnie dodać mąkę pomieszaną z kakao, sodą i cynamonem, przemieszać. Na końcu wrzucić obrane i pokrojone w kostkę jabłka, rodzynki oraz orzechy włoskie posiekane na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki dobrze ze sobą połączyć. Gotową masę wyłożyć na tortownicę (średnica 26 cm) wysmarowaną tłuszczem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Piec ok. 45 minut (do tzw. suchego patyczka). Przestudzić, posypać cukrem pudrem. Pycha!!!