Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skąd taka nazwa? Nie mam pojęcia... Jadałam już podobne ciasta, które nazywane były "salcesonem" :) Zapewne ile przepisów, tyle nazw - jesteśmy baardzo kreatywni ;) Jedno jednak jest pewne ciasto jest pyszne i wilgotne. Nie sprawi też problemów tym, którzy nie mają daru do pieczenia ;) Polecam!!!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68131
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1971
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68131
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1971
Składniki
Wykonanie: Jajka utrzeć z cukrem, po chwili dodać olej, dalej ucierać. Następnie dodać mąkę pomieszaną z kakao, sodą i cynamonem, przemieszać. Na końcu wrzucić obrane i pokrojone w kostkę jabłka, rodzynki oraz orzechy włoskie posiekane na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki dobrze ze sobą połączyć. Gotową masę wyłożyć na tortownicę (średnica 26 cm) wysmarowaną tłuszczem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Piec ok. 45 minut (do tzw. suchego patyczka). Przestudzić, posypać cukrem pudrem. Pycha!!!