Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciasto szpinakowe z kremem i galaretką.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5010
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13538
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5870
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7627
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5010
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13538
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5870
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7627
Składniki
Na początek przygotować galaretki w 750 ml wody według wskazówek na opakowaniu. Szpinak blendjemy z olejem. Nie musimy używać całego oleju do blendowania, jednak cały olej musimy dodać do ciasta. Jajka ubijamy na puszysta masę z cukrem oraz cukrem wanilinowym, a następnie małymi porcjami dodajemy szpinak. Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i na dwa razy dodajemy do masy jajecznej ze szpinakiem. Mąkę nie mieszamy już mikserem tylko łopatką. Ciasto wykładamy na tortownicę i pieczemy w temperaturze 160 stopni przez 30 minut. Nasuwa się pytanie jaka ma być średnica tortownicy ja użyłam 30 cm ale można użyć mniejszej wówczas ciasto będzie wyższe. Wówczas można ciasto przekroić na pół i środek przełożyć kremem. Gdy ciasto będzie już upieczone i wystudzone wykładamy krem na kremie układamy borówki i zalewamy tężejącą galaretką Przygotowanie kremu Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, gdy pojawią się pierwsze fale małymi porcjami dodajemy serek mascarpone.