Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto z białek
Forma 30 cm x 11 cm
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 287
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4729
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 513
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 287
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4729
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 513
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę. Następnie, nadal ubijając, dodawać stopniowo cukier. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i budyniami w proszku. Do ubitych białek dodawać na przemian mąkę (z proszkiem i budyniami) oraz wlewać trochę mleka. Mieszać łopatką. Na koniec stopniowo wlewać olej i też mieszać delikatnie łopatką. Ciasto przełożyć do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 45-50 min. w temp. 180C. Po upieczeniu i ostygnięciu, ciasto posypać cukrem pudrem.