Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto z białek
Forma 30 cm x 11 cm
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 726
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 701
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 402
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3543
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 726
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 701
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 402
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3543
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę. Następnie, nadal ubijając, dodawać stopniowo cukier. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i budyniami w proszku. Do ubitych białek dodawać na przemian mąkę (z proszkiem i budyniami) oraz wlewać trochę mleka. Mieszać łopatką. Na koniec stopniowo wlewać olej i też mieszać delikatnie łopatką. Ciasto przełożyć do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 45-50 min. w temp. 180C. Po upieczeniu i ostygnięciu, ciasto posypać cukrem pudrem.