Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto ukręcane jak na babkę, przełożone budyniem i prażonymi jabłkami
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14300
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19436
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13124
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1772
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14300
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19436
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13124
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1772
Składniki
utrzeć margarynę z cukrem na puszystą masę. Dodać jajka, przesianą mąkę, mąkę kartoflaną, śmietanę i proszek. Utrzeć na jednolitą masę. Podzielić ciasto na dwie części. Jedną część wyłożyć na blachę. Na to ciasto ułożyć jabłka prażone. Ugotować budyń (bez cukru), gorący wyłożyć na blachę z ciastem i musem jabłkowym. Do pozostałej części ciasta dodać ocet i olej, wymieszać, wyłożyć na budyń. Piec ooło 55-60 minut w temp. 180 stopni. Zimne wstawić do lodówki. Posypać cukrem pudrem.