Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może i bardzo dojrzałe banany nie są zbyt apetyczne, ale można zrobić z nich pyszne smakołyki, np. takie szybkie ciasto bananowe!
Bardzo pyszna i prosta w przygotowaniu. Robię ją bardzo często i zawsze szybk...
Odsłon: 773
Tatar wołowy to danie, którego nikomu nie trzeba przedstawiać. W tym przepisi...
Odsłon: 240
Pączki wyglądają i smakują jak z cukierni . Spróbujcie koniecznie ten przepis
Odsłon: 811
Bardzo pyszna i prosta w przygotowaniu. Robię ją bardzo często i zawsze szybk...
Odsłon: 773
Tatar wołowy to danie, którego nikomu nie trzeba przedstawiać. W tym przepisi...
Odsłon: 240
Pączki wyglądają i smakują jak z cukierni . Spróbujcie koniecznie ten przepis
Odsłon: 811
Składniki
Przygotujmy składniki odpowiednio wcześniej aby wszystkie miały temperaturę pokojową. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (góra-dół). W misce mieszamy razem mąkę, proszek oraz cynamon. Banany obieramy i blendujemy lub rozgniatamy widelcem. Do drugiej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, cukier waniliowy oraz olej. Wszystko dokładnie miksujemy aż cukier się rozpuści i masa zbieleje. Następnie wlewamy kefir, dodajemy rozgniecione banany i jeszcze raz miksujemy.
Kiedy wszystko się połączyło, wsypujemy składniki suche i mieszamy zawartość miski łyżką. Robimy to szybko, do momentu wmieszania mąki w masę. Ciasto wylewamy następnie do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu możemy ułożyć dodatkowo plasterki banana. Foremkę wkładamy do piekarnika i pieczemy około 40 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto wyciągamy z piekarnika i kiedy lekko przestygnie wyciągamy z blaszki i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia.
Przepisy Desery
Desery
Gniazdka z piekarnika
Desery
Biały blok czekoladowy
Desery
Ciasteczka maślane - domino
Desery
Keto pączki serowe
Gniazdka z piekarnika
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 918
Biały blok czekoladowy
Biała wersja popularnego bloku czekoladowego, a przy okazji porządki w słodyc...
Odsłon: 63