Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może i bardzo dojrzałe banany nie są zbyt apetyczne, ale można zrobić z nich pyszne smakołyki, np. takie szybkie ciasto bananowe!
Przygotujmy składniki odpowiednio wcześniej aby wszystkie miały temperaturę pokojową.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (góra-dół).
W misce mieszamy razem mąkę, proszek oraz cynamon. Banany obieramy i blendujemy lub rozgniatamy widelcem. Do drugiej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, cukier waniliowy oraz olej. Wszystko dokładnie miksujemy aż cukier się rozpuści i masa zbieleje. Następnie wlewamy kefir, dodajemy rozgniecione banany i jeszcze raz miksujemy.
Kiedy wszystko się połączyło, wsypujemy składniki suche i mieszamy zawartość miski łyżką. Robimy to szybko, do momentu wmieszania mąki w masę. Ciasto wylewamy następnie do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu możemy ułożyć dodatkowo plasterki banana. Foremkę wkładamy do piekarnika i pieczemy około 40 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto wyciągamy z piekarnika i kiedy lekko przestygnie wyciągamy z blaszki i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia.
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 9
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 13
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 10
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 19
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 9
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 13
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 10
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 19
Składniki
Przygotujmy składniki odpowiednio wcześniej aby wszystkie miały temperaturę pokojową. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (góra-dół). W misce mieszamy razem mąkę, proszek oraz cynamon. Banany obieramy i blendujemy lub rozgniatamy widelcem. Do drugiej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, cukier waniliowy oraz olej. Wszystko dokładnie miksujemy aż cukier się rozpuści i masa zbieleje. Następnie wlewamy kefir, dodajemy rozgniecione banany i jeszcze raz miksujemy.
Kiedy wszystko się połączyło, wsypujemy składniki suche i mieszamy zawartość miski łyżką. Robimy to szybko, do momentu wmieszania mąki w masę. Ciasto wylewamy następnie do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu możemy ułożyć dodatkowo plasterki banana. Foremkę wkładamy do piekarnika i pieczemy około 40 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto wyciągamy z piekarnika i kiedy lekko przestygnie wyciągamy z blaszki i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Desery
Ciasto miętowo czekoladowe
Desery
Placuszki serowe z patelni według Ewy Wachowicz
Ciasto parzone
Ciasto parzone to ciasto znane z takich przysmaków, jak ptysie, karpatka czy...
Odsłon: 136
Bananoffee z płatkami owsianymi
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 201