Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno bananowe ciacho z chrupiącymi kawałkami orzechów i czekoladą.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8264
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 449
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8264
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 449
Składniki
Banany rozdrabniamy na papkę, mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia i kakao, orzechy siekamy na mniejsze kawałki.
Do miski wsypujemy mąkę z proszkiem i kakao, dodajemy banany, jajka,olej, cukier/słodzik i miksujemy do połączenia składników. Na koniec wsypujemy orzechy i mieszamy już tylko łyżką.
Przelewamy ciasto do formy (24x24) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 60 minut w 170 stopniach. Zalecam, aby ostygnięte ciasto wsadzić na parę godzin do lodówki, schłodzone ma lepszą konsystencję i smak.