Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno bananowe ciacho z chrupiącymi kawałkami orzechów i czekoladą.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1508
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1257
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1356
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1096
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1508
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1257
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1356
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1096
Składniki
Banany rozdrabniamy na papkę, mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia i kakao, orzechy siekamy na mniejsze kawałki.
Do miski wsypujemy mąkę z proszkiem i kakao, dodajemy banany, jajka,olej, cukier/słodzik i miksujemy do połączenia składników. Na koniec wsypujemy orzechy i mieszamy już tylko łyżką.
Przelewamy ciasto do formy (24x24) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 60 minut w 170 stopniach. Zalecam, aby ostygnięte ciasto wsadzić na parę godzin do lodówki, schłodzone ma lepszą konsystencję i smak.