Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto bananowe z orzechami (bez glutenu)

Ciasto bananowe z orzechami (bez glutenu)

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2267

Dodano:

Odsłon: 1880

Mocno bananowe ciacho z chrupiącymi kawałkami orzechów i czekoladą.

Składniki

  • 4 banany
  • 2 jaja
  • 70 g orzechów (u mnie nerkowce)
  • 65 g mąki gryczanej
  • 65 g mąki ryżowej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao ciemnego
  • 4 łyżki oleju
  • dosłodzić wedle uznania
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto bananowe z orzechami (bez glutenu)

Przygotowanie

  1. Banany rozdrabniamy na papkę, mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia i kakao, orzechy siekamy na mniejsze kawałki.

  2. Do miski wsypujemy mąkę z proszkiem i kakao, dodajemy banany, jajka,olej, cukier/słodzik i miksujemy do połączenia składników. Na koniec wsypujemy orzechy i mieszamy już tylko łyżką.

  3. Przelewamy ciasto do formy (24x24) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 60 minut w 170 stopniach.
    Zalecam, aby ostygnięte ciasto wsadzić na parę godzin do lodówki, schłodzone ma lepszą konsystencję i smak.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń