Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto bez pieczenia, ze spodem z herbatników zbozowych, masa toffi i nadzieniem z bananów i smietany o waniliowym smaku. Szybkie, proste, a jakze samczne...
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34666
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 907
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 343
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3932
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34666
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 907
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 343
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3932
Składniki
Forme do pieczenia wylozyc paierem, herbatniki zmiksowac lub pokruszyc , dodac plynne maslo i mase rozlozyc równomiernie w formie. Odstawic na godzine do lodówki. Mleko, maslo i cukier powoli podgrzewac do zagotowania, ciagle mieszajac. Gotowac jeszcze kilka minut, az masa zacznie gestniec. Banany pokroic w plasterki i skropic sokiem z cytryny, Schlodzony spód wysmarowac masa toffi a nastepnie wylozyc plastrami bananów. Kwasna smieta wymieszac z czescia cukru waniliowego, slodka smietane ubic z reszta cukru waniliowego, obydwie masy smietanowe polaczyc i nalozyc na warstwe bananów. Wstawic na min. 2 godz do lodówki.
Przed podaniem ozdobic reszta masy toffi.