Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto bananowe z toffi

Ciasto bananowe z toffi

Autor:

Przepisów i artykułów: 315 Ocena: 6022

Dodano:

Odsłon: 1133

Szybkie ciasto bez pieczenia, ze spodem z herbatników zbozowych, masa toffi i nadzieniem z bananów i smietany o waniliowym smaku. Szybkie, proste, a jakze samczne...

Składniki

  • SPÓD:
  • 200 g pełnoziarnistych herbatników
  • 125 g płynnego masła
  • TOFFI:
  • 1 puszka (400 g) słodzonego skondensowanego mleka
  • 100 g masła
  • 100 g cukru trzcinowego
  • NADZIENIE:
  • 3 banany
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 200 ml słodkiej śmietany
  • 200 ml kwaśnej śmietany
  • 1 cukier waniliowy
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto bananowe z toffi

Przygotowanie

  1. Forme do pieczenia wylozyc paierem, herbatniki zmiksowac lub pokruszyc , dodac plynne maslo i mase rozlozyc równomiernie w formie. Odstawic na godzine do lodówki.
    Mleko, maslo i cukier powoli podgrzewac do zagotowania, ciagle mieszajac. Gotowac jeszcze kilka minut, az masa zacznie gestniec.
    Banany pokroic w plasterki i skropic sokiem z cytryny,
    Schlodzony spód wysmarowac masa toffi a nastepnie wylozyc plastrami bananów.
    Kwasna smieta wymieszac z czescia cukru waniliowego, slodka smietane ubic z reszta cukru waniliowego, obydwie masy smietanowe polaczyc i nalozyc na warstwe bananów. Wstawic na min. 2 godz do lodówki.

  2. Przed podaniem ozdobic reszta masy toffi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń