Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na herbatnikach z truskawkami, budyniem i bitą śmietaną. Prawdziwa uczta dla zmysłów ;)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 260
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21762
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 260
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21762
Składniki
Blachę o wym. 25/40 cm wykładamy aż po brzegi folią spożywczą. Układamy herbatniki. Truskawki: przekładamy do garnka, wlewamy ok 0,5 szklanki wody. Gotujemy przez chwilę, jeśli jest taka potrzeba wlewamy trochę wody. Wsypujemy galaretki oraz żelatynę (wcześniej zalewamy odrobiną zimnej wody) Mieszamy i słodzimy do smaku. Blendujemy i odstawiamy do wystudzenia. Gdy zaczną gęstnieć wylewamy na herbatniki. Układamy biszkopty. Budyń: Połowę mleka gotujemy, dodajemy cukier i masło. W pozostałym mieszamy budynie i mąkę. Wlewamy do mleka i gotujemy przez chwilę. Gorący budyń wlewamy na biszkopty. Przykrywamy herbatnikami i odstawiamy w chłodne miejsce. Śmietana: galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody. Gdy przestygnie ubijamy śmietanę z cukrem pudrem na sztywno. Wlewamy powoli galaretkę i chwilkę miksujemy. Wykładamy na herbatniki, ścieramy czekoladę. Ciasto chowamy na całą noc do lodówki. Smacznego :)