Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto bez pieczenia na herbatnikach

Ciasto bez pieczenia na herbatnikach

Autor:

Przepisów i artykułów: 402 Ocena: 5018

Dodano:

Odsłon: 2621

Delikatne i mięciutkie. Serdecznie polecam.

Składniki

  • 300 g herbatników
  • 500 ml śmietanki kremówki 30%
  • 2 galaretki (smak obojętny)
  • polewa:
  • biała czekolada + 3-4 łyżki mleka
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto bez pieczenia na herbatnikach

Przygotowanie

  1. Galaretki rozpuścić w gorącej, przegotowanej wodzie. Wystudzić. Dać do lodówki. Gdy zaczną zastygać połączyć z ubitą śmietanką. Można jeszcze na chwilę dać do lodówki celem większego stężenia.
    Dno foremki wyłożyć papierem do pieczenia. Wymiary foremki 24x29 cm.
    Na dnie foremki ułożyć pierwszą warstwę herbatników. Wylać połowę kremu. Na to druga warstwa herbatników i reszta kremu.
    Na wierzch trzecia warstwa herbatników. Polać polewą z rozpuszczonej białej czekolady i mleka.
    Foremkę z ciastem dać na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń