Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i mięciutkie. Serdecznie polecam.
Ten śmietanowiec jest pyszny, bardzo delikatny, rozpływa się w ustach. Do teg...
Odsłon: 3239
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 66
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 825
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 301
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 66
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 825
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 301
Składniki
Galaretki rozpuścić w gorącej, przegotowanej wodzie. Wystudzić. Dać do lodówki. Gdy zaczną zastygać połączyć z ubitą śmietanką. Można jeszcze na chwilę dać do lodówki celem większego stężenia. Dno foremki wyłożyć papierem do pieczenia. Wymiary foremki 24x29 cm. Na dnie foremki ułożyć pierwszą warstwę herbatników. Wylać połowę kremu. Na to druga warstwa herbatników i reszta kremu. Na wierzch trzecia warstwa herbatników. Polać polewą z rozpuszczonej białej czekolady i mleka. Foremkę z ciastem dać na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc.
Przepisy Desery
Desery
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Desery
Mazurek w wersji ptasie mleczko z wiosennym pejzażem
Desery
Najlepsze ptysie z kremem ajerkoniakowym
Desery
Torcik wielkanocny z niespodzianką w środku
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Ciasto bez miksera z jabłkami i budyniem zapraszam po przepis
Odsłon: 357
Mazurek w wersji ptasie mleczko z wiosennym pejzażem
"Dalej szły słodkie mazurki, jak kwadratowe kobierczyki, przybrane w lukier,...
Odsłon: 308