Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i mięciutkie. Serdecznie polecam.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 24137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1066
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4386
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1175
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1320
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4356
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 24137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1066
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4386
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1175
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1320
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4356
Składniki
Galaretki rozpuścić w gorącej, przegotowanej wodzie. Wystudzić. Dać do lodówki. Gdy zaczną zastygać połączyć z ubitą śmietanką. Można jeszcze na chwilę dać do lodówki celem większego stężenia. Dno foremki wyłożyć papierem do pieczenia. Wymiary foremki 24x29 cm. Na dnie foremki ułożyć pierwszą warstwę herbatników. Wylać połowę kremu. Na to druga warstwa herbatników i reszta kremu. Na wierzch trzecia warstwa herbatników. Polać polewą z rozpuszczonej białej czekolady i mleka. Foremkę z ciastem dać na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc.