Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto bez pieczenia , warstwy herbatników przekładane pysznym kremem maślano - budyniowo - kokosowym na pewno posmakuje dużym i tym małym łasuchom. Na jednym kawałku się nie skończy.
garnek, mikser, łyżka, blaszka, miska, szklanka, folia spożywcza,
Spodziewacie się wizyty gości i chcecie przygotować dla nich słodki poczęstun...
Odsłon: 8754
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 677
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 1029
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 437
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 677
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 1029
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 437
Składniki
Przygotować krem maślano - budyniowo - kokosowy Z litra mleka odlać około 1,5 szklanki dodać mąkę ziemniaczaną , mąkę pszenną oraz żółtka i dokładnie wymieszać trzepaczką. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlać mleko z mąkami i żółtkami, cały czas energicznie mieszając trzepaczką doprowadzić do zagotowania , nie przerywając mieszania chwilę gotować . Zdjąć z ognia i odstawić do całkowitego wystudzenia. Zakryć folią spożywczą ale co jakiś czas przemieszać budyń aby szybciej wystygł. W między czasie zmiksować masło z cukrem pudrem ( masło o temperaturze pokojowej) na puszystą masę. Do masy maślanej cały czas miksując dodawać porcjami wystudzony zimny budyń . Miksujemy do połączenia masy maślanej z masą budyniową. Na koniec gdy krem gotowy dodajemy wiórki kokosowe i ponownie , ale krótko całość miksujemy. Przygotowanie ciasta; Średnią wielkości blaszkę u mnie ( 31/20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia ( aby papier się nie zsuwał w rogach posmarować masłem ). Na papierze układać warstwami herbatniki na przemian z przygotowanym kremem. Ostatnią warstwą powinien być krem który należy posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto schłodzić w lodówce. Smacznego. Porada; Można odkroić plasterek gotowego ciasta zrobić kulki i obtoczyć je w wiórkach kokosowych i ułożyć na górze ciasta. Przygotowanie do 60 minut + chłodzenie
Układanie warstwami herbatniki na przemian z kremem.
Ostatnią warstwą powinien być krem który należy posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto schłodzić w lodówce.
Przepisy Desery
Desery
Babka Oreo
Desery
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Desery
Babka cytrynowo-pomarańczowa
Desery
BABKA MARMURKOWA z masłem - pyszna i łatwa w przygotowaniu
Babka Oreo
Ciastka Oreo są pyszne. Jeśli zgadzasz się z tą tezą, z pewnością smakować ci...
Odsłon: 1955
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Bardzo smaczna szarlotka na krucho-drozdzowym, wyjątkowo delikatnym i mięciu...
Odsłon: 776