Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasto bez pieczenia, spód wyłożony słonymi krakersami a wierzch posypany orzeszkami z delikatnym kremem śmietankowy.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 324
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2549
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 324
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2549
Składniki
1. Krakersy układamy na blaszce do pieczenia.
2. Na krakersach rozprowadzamy masę krówkową.
3. Ponownie układamy krakersy.
4. Robimy masę serową: Śmietanę ubijamy.
5. Do śmietany dodajemy cukier puder.
6. Wsypujemy śnieżki.
7. Dodajemy powoli serki, chwilę miksujemy.
8. Masę wykładamy na ciastka.
9. Na masę ponownie krakersy.
10. Robimy masę orzechową. 11. W garnku rozpuszczamy margarynę.
12. Dodajemy cukier oraz miód.
13. Na koniec dodajemy orzechy, gotujemy chwilę.
14. Na ciastka wykładamy masę orzechową.
15. Robimy polewę: Mleko łączymy z pokruszoną czekoladą gorzką oraz mleczną, gotujemy.
16. Wierzch ciasta polewamy polewą, chłodzimy w lodówce 2 godziny.
17. Ciasto gotowe. 18. Smacznego.