Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasto bez pieczenia, spód wyłożony słonymi krakersami a wierzch posypany orzeszkami z delikatnym kremem śmietankowy.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3899
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19827
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2967
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4117
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3899
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19827
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2967
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4117
Składniki
1. Krakersy układamy na blaszce do pieczenia.
2. Na krakersach rozprowadzamy masę krówkową.
3. Ponownie układamy krakersy.
4. Robimy masę serową: Śmietanę ubijamy.
5. Do śmietany dodajemy cukier puder.
6. Wsypujemy śnieżki.
7. Dodajemy powoli serki, chwilę miksujemy.
8. Masę wykładamy na ciastka.
9. Na masę ponownie krakersy.
10. Robimy masę orzechową. 11. W garnku rozpuszczamy margarynę.
12. Dodajemy cukier oraz miód.
13. Na koniec dodajemy orzechy, gotujemy chwilę.
14. Na ciastka wykładamy masę orzechową.
15. Robimy polewę: Mleko łączymy z pokruszoną czekoladą gorzką oraz mleczną, gotujemy.
16. Wierzch ciasta polewamy polewą, chłodzimy w lodówce 2 godziny.
17. Ciasto gotowe. 18. Smacznego.