Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na to ciasto jest bardzo mało pracochłonny i szybki w wykonaniu. Wystarczy 20 minut, aby delektować się pysznymi kawałkami.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1178
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1178
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Składniki
Dno blachy wyłożyć krakersami Białe czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. 250 ml śmietanki zmiksować na sztywno, do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i miksować na najniższych obrotach. Na koniec wlać ostudzoną białą czekoladę. Do tak przygotowanej masy wsypać 2 i 1/2 szklanki amarantusa. Masę wyłożyć na krakersy. Ponownie pookładać na wierzchu krakersy. Czekoladę gorzką i połowę mlecznej rozpuścić w kąpieli wodnej. Zmiksować resztę śmietanki 30% i do ubitej wlać ostudzoną, rozpuszczoną czekoladę. Ciemną masą posmarować krakersy i posypać resztą amarantusa. Składniki na blachę o wymiarach 25/25; Smacznego.