Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy w przygotowaniu deser, na który trochę trzeba poczekać, ale warto, bo beziki wychodzą lekkie, puszyste i pyszne. :)
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5705
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 92
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 621
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5705
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 92
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 621
Składniki
Dobrze schłodzone białka wrzucić do robota kuchennego z funkcją miksera. Dodać szczyptę soli i ubijać na sztywno, dodawać stopniowo cukier puder.
Piekarnik rozgrzać do 90 stopni C. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia. Do szprycy przełożyć masę białkową i wyciskać na blachę dowolne kształty. Do połowy masy można dodać łyżeczkę kakao, dokładnie wymieszać i zrobić kakaowe beziki. :)
Bezy piec (suszyć) ok 4 - ech godzin w termoobiegu. Bezy są gotowe gdy są twarde i odchodzą od papieru do pieczenia. Smacznego! :)