Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy w przygotowaniu deser, na który trochę trzeba poczekać, ale warto, bo beziki wychodzą lekkie, puszyste i pyszne. :)
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 343
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4903
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 152
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 343
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4903
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 152
Składniki
Dobrze schłodzone białka wrzucić do robota kuchennego z funkcją miksera. Dodać szczyptę soli i ubijać na sztywno, dodawać stopniowo cukier puder.
Piekarnik rozgrzać do 90 stopni C. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia. Do szprycy przełożyć masę białkową i wyciskać na blachę dowolne kształty. Do połowy masy można dodać łyżeczkę kakao, dokładnie wymieszać i zrobić kakaowe beziki. :)
Bezy piec (suszyć) ok 4 - ech godzin w termoobiegu. Bezy są gotowe gdy są twarde i odchodzą od papieru do pieczenia. Smacznego! :)