Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy w przygotowaniu deser, na który trochę trzeba poczekać, ale warto, bo beziki wychodzą lekkie, puszyste i pyszne. :)
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 774
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1588
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 723
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10476
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 774
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1588
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 723
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10476
Składniki
Dobrze schłodzone białka wrzucić do robota kuchennego z funkcją miksera. Dodać szczyptę soli i ubijać na sztywno, dodawać stopniowo cukier puder.
Piekarnik rozgrzać do 90 stopni C. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia. Do szprycy przełożyć masę białkową i wyciskać na blachę dowolne kształty. Do połowy masy można dodać łyżeczkę kakao, dokładnie wymieszać i zrobić kakaowe beziki. :)
Bezy piec (suszyć) ok 4 - ech godzin w termoobiegu. Bezy są gotowe gdy są twarde i odchodzą od papieru do pieczenia. Smacznego! :)