Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy w przygotowaniu deser, na który trochę trzeba poczekać, ale warto, bo beziki wychodzą lekkie, puszyste i pyszne. :)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1077
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4712
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1363
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1077
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4712
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1363
Składniki
Dobrze schłodzone białka wrzucić do robota kuchennego z funkcją miksera. Dodać szczyptę soli i ubijać na sztywno, dodawać stopniowo cukier puder.
Piekarnik rozgrzać do 90 stopni C. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia. Do szprycy przełożyć masę białkową i wyciskać na blachę dowolne kształty. Do połowy masy można dodać łyżeczkę kakao, dokładnie wymieszać i zrobić kakaowe beziki. :)
Bezy piec (suszyć) ok 4 - ech godzin w termoobiegu. Bezy są gotowe gdy są twarde i odchodzą od papieru do pieczenia. Smacznego! :)