Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy w przygotowaniu deser, na który trochę trzeba poczekać, ale warto, bo beziki wychodzą lekkie, puszyste i pyszne. :)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22571
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14893
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4681
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44529
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 626
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 649
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22571
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14893
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4681
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44529
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 626
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 649
Składniki
Dobrze schłodzone białka wrzucić do robota kuchennego z funkcją miksera. Dodać szczyptę soli i ubijać na sztywno, dodawać stopniowo cukier puder.
Piekarnik rozgrzać do 90 stopni C. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia. Do szprycy przełożyć masę białkową i wyciskać na blachę dowolne kształty. Do połowy masy można dodać łyżeczkę kakao, dokładnie wymieszać i zrobić kakaowe beziki. :)
Bezy piec (suszyć) ok 4 - ech godzin w termoobiegu. Bezy są gotowe gdy są twarde i odchodzą od papieru do pieczenia. Smacznego! :)