Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszne ciacho, mocno śmietankowe z dodatkiem cukierów Michałków.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117805
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8269
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3074
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1965
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1468
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117805
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8269
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3074
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1965
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1468
Składniki
Herbatę zaparzamy i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone. Białą czekoladę rozpuszczamy, ostudzamy i dodajemy do masy. Cukierki kroimy na małe kawałeczki. Dodajemy do masy i mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody, studzimy i łaczymy z masą. Herbatniki nasączamy w herbacie i wykładamy na dużą blaszkę. Masę dzielimy na 4 części. każdą część przekładamy nasaczonymi w herbacie herbatnikami. Na wierzchu powinna znajdować się masa. Wierzch ciasta posypujemy startą na tarce o dużych oczkach czekoladą i cukierkami. Przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)