Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszne ciacho, mocno śmietankowe z dodatkiem cukierów Michałków.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Herbatę zaparzamy i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone. Białą czekoladę rozpuszczamy, ostudzamy i dodajemy do masy. Cukierki kroimy na małe kawałeczki. Dodajemy do masy i mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody, studzimy i łaczymy z masą. Herbatniki nasączamy w herbacie i wykładamy na dużą blaszkę. Masę dzielimy na 4 części. każdą część przekładamy nasaczonymi w herbacie herbatnikami. Na wierzchu powinna znajdować się masa. Wierzch ciasta posypujemy startą na tarce o dużych oczkach czekoladą i cukierkami. Przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)