Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo proste w wykonaniu polecam
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7923
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1218
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13695
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7923
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1218
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13695
Składniki
Mleko schłodzi w lodówce ,3 cytrynowe galaretki rozpuscic w 3 szklankach wody(wszystkie razem),pozostałe galaretki rozpuscic osobno każdą w 1,5 szklanki wody.
Upiec biszkopt:Ubic białka ze szczyptą soli (schłodzic wcześniej białka15 min w lodówce biszkopt będzie bardziej puszysty) dodac cukier, zółtka , makę połaczoną wczesniej z proszkiem do pieczenia na końcu cukier waniliowy, wymieszac delikatnie łyzką ,wyłozyc na dużą blaszkę i piec 20 min w 180 stopni. Po upieczeniu zaczekac aż biszkopt wystygnie .Gdy 3 cytrynowe galaretki zaczną delikatnie tężec (ma byc delikatnie gesta konsystencja można ubijac bite śmietany na koniec dodac galaretki cytrynowe,połaczyc składniki i na chwilę odstawic .Resztę zastygnietrych na twardo galaretek pokroic w kostkę i dodac do bitej smietany.Całośc masy wyłożyc na biszkopt wstawic do lodówki najlepiej na noc i następnego dnia można zajadac .