Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5261
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11679
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5261
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11679
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Składniki
żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem , dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, olej i sok z brzoskwiń ( sok z puszki). Na końcu ubić pianę z białek z cukrem wanilinowym i dodać ostrożnie do reszty masy.
Blaszkę (25x25) natłuścić i posypać bułką tartą. Ciasto wyłożyć do foremki na wierzch dać pokrojone brzoskwinie, można je także wymieszać z ciastem . Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 40-45 minut. W miedzy czasie sprawdzać patyczkiem ciasto.
wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem, lub ubić bitą śmietanę i rozsmarować na ciasto i na wierzch posypać brzoskwiniami.