Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 955
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 955
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Składniki
żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem , dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, olej i sok z brzoskwiń ( sok z puszki). Na końcu ubić pianę z białek z cukrem wanilinowym i dodać ostrożnie do reszty masy.
Blaszkę (25x25) natłuścić i posypać bułką tartą. Ciasto wyłożyć do foremki na wierzch dać pokrojone brzoskwinie, można je także wymieszać z ciastem . Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 40-45 minut. W miedzy czasie sprawdzać patyczkiem ciasto.
wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem, lub ubić bitą śmietanę i rozsmarować na ciasto i na wierzch posypać brzoskwiniami.