Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto budyniowe z dodatkiem borówek. Puszyste mięciutkie, pachnące budyniem. Idealne do popołudniowej kawy, lub herbaty. Przygotujecie je prosto i szybko z podstawowych składników.
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 2843
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 14
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 142
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 2843
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 14
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 142
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Następnie stopniowo dolewać olej, cały czas miksując na niższych obrotach. Masa cały czas powinna być puszysta. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i budyniem w proszku. Przesiać do ubitych jajek z olejem. Wszystko wymieszać łyżką.
Do umytych i osuszonych borówek wsypać łyżeczkę mąki i delikatnie wymieszać. Tak przygotowane borówki przełożyć do miski z ciastem. Delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ciasta ułożyć dodatkowo kilka borówek. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, około 1 godzinę.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.