Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto budyniowe z dodatkiem borówek. Puszyste mięciutkie, pachnące budyniem. Idealne do popołudniowej kawy, lub herbaty. Przygotujecie je prosto i szybko z podstawowych składników.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5309
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 861
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11739
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1320
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5309
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 861
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11739
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1320
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Następnie stopniowo dolewać olej, cały czas miksując na niższych obrotach. Masa cały czas powinna być puszysta. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i budyniem w proszku. Przesiać do ubitych jajek z olejem. Wszystko wymieszać łyżką.
Do umytych i osuszonych borówek wsypać łyżeczkę mąki i delikatnie wymieszać. Tak przygotowane borówki przełożyć do miski z ciastem. Delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ciasta ułożyć dodatkowo kilka borówek. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, około 1 godzinę.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.