Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto budyniowe z dodatkiem borówek. Puszyste mięciutkie, pachnące budyniem. Idealne do popołudniowej kawy, lub herbaty. Przygotujecie je prosto i szybko z podstawowych składników.
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 41
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 97
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4363
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 41
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 97
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4363
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Następnie stopniowo dolewać olej, cały czas miksując na niższych obrotach. Masa cały czas powinna być puszysta. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i budyniem w proszku. Przesiać do ubitych jajek z olejem. Wszystko wymieszać łyżką.
Do umytych i osuszonych borówek wsypać łyżeczkę mąki i delikatnie wymieszać. Tak przygotowane borówki przełożyć do miski z ciastem. Delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ciasta ułożyć dodatkowo kilka borówek. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, około 1 godzinę.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.