Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto /a może lepiej: deser:)/ na herbatnikach z masą budyniowo-czekoladową. Prosty i szybki w przygotowaniu ale musi kilka godzin postać by wystygnął a herbatniki zmiękły.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1584
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232000
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5080
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1584
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232000
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5080
Składniki
Z zimnego mleko odlewamy 0,75 szklanki i rozrabiamy proszek budyniowy i cukier. Pozostałe mleko wstawiamy w rondelku na mały ogień i podgrzewamy. Do ciepłego mleka dodajemy połamaną czekoladę i podgrzewamy często mieszając. Mleko z roztopioną czekoladą zagotowujemy, wlewamy rozrobiony proszek budyniowy i energicznie mieszając zagotowujemy. Połowę gorącej masy budyniowo-czekoladowej wylewamy na blaszkę /u mnie o wymiarach 24x26/wyłożoną warstwą herbatników. Przykrywamy drugą warstwą herbatników, wylewamy resztę masy i ponownie przykrywamy herbatnikami. Odstawiamy w chłodne miejsce na 3-4 godz. a najlepiej całą noc.