Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto /a może lepiej: deser:)/ na herbatnikach z masą budyniowo-czekoladową. Prosty i szybki w przygotowaniu ale musi kilka godzin postać by wystygnął a herbatniki zmiękły.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2621
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 799
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2621
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 799
Składniki
Z zimnego mleko odlewamy 0,75 szklanki i rozrabiamy proszek budyniowy i cukier. Pozostałe mleko wstawiamy w rondelku na mały ogień i podgrzewamy. Do ciepłego mleka dodajemy połamaną czekoladę i podgrzewamy często mieszając. Mleko z roztopioną czekoladą zagotowujemy, wlewamy rozrobiony proszek budyniowy i energicznie mieszając zagotowujemy. Połowę gorącej masy budyniowo-czekoladowej wylewamy na blaszkę /u mnie o wymiarach 24x26/wyłożoną warstwą herbatników. Przykrywamy drugą warstwą herbatników, wylewamy resztę masy i ponownie przykrywamy herbatnikami. Odstawiamy w chłodne miejsce na 3-4 godz. a najlepiej całą noc.