Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne wilgotne ciasto do popołudniowej kawki, ale także od święta
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 534
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1420
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 114
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 396
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 534
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1420
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 114
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 396
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem na jasną masę, stopniowo dodajemy mleko, orzechy i cukier waniliowy, dodajemy olej. Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto wylewamy na blachę i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 30 minut. Po wystudzeniu ciasto kroimy na dwie części.
Masa budyniowa 1 Mleko, budynie waniliowe, cukier i mąkę ziemniaczaną mieszamy trzepaczką i gotujemy, po zagotowaniu ściągamy z ognia i dodajemy masło, cały czas mieszając trzepaczką. Masę budyniową 2 gotujemy tak samo.
Gorącą masę waniliową wylewamy na spód ciasta Przykrywamy drugą częścią ciasta i wylewamy gorącą masę budyniową 2 (czekoladową). Posypujemy mielonymi lub drobno pokrojonymi orzechami.
Odstawiamy do wystygnięcia. Następnie wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.