Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto budyniowo-owocowe.

Ciasto budyniowo-owocowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1033 Ocena: 21454

Dodano:

Odsłon: 600

Ciasto rozpływa sie w ustach.Na ptysiowych paluszkach ,z owocami i masą budyniową wyszło rewelacyjne w smaku:)

Składniki

  • 200g paluszków ptysiowych
  • 2 budynie czekoladowe na pół litra mleka
  • 800ml mleka
  • 150g winogrono bezpestkowe
  • 150g maliny
  • 2 galaretki malinowe
  • kakao
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto budyniowo-owocowe.

Przygotowanie

  1. Ugotować budyń,do gorącego wspypać galaretki i mieszać do ich rozpuszczenia.Wystudzić.
    Blaszkę 25/25 wyłożyć folią aluminiową ,ułożyć paluszki ptysiowe i posypac malinami.
    Wylać masę budyniową.

  2. Na wierzchu rozłożyć winogrona,utopią się w kremie.
    Rozłożyć paluszki i posypać kakao.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń