Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z masą cappuccino.Nadziane nasączonymi biszkopcikami. Ciasto bardzo delikatne, pyszne dla wielbicieli kawy.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 738
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424845
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 738
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424845
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Składniki
biszkopt- Białka ubić z cukrem, potem żółtkami(po jednym). Przesiewać do tego stopniowo mąkę z proszkiem i kakaem lekko wymieszać. Przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.(30x40) Piec w 180* ok 25 min.
Po przestygnięciu przekroić na dwa placki.Spód włożyć z powrotem do blaszki.(można upiec dwa biszkopty, nie trzeba będzie kroić)
masa- Masło zmiksować z cukrem,potem serkami.Wsypać suchą kawę ,mleko w proszku i dalej zmiksować.Masę podzielić na 3 części. Jedną część rozsmarować na biszkopcie.
nasączenie- Kawę zaparzyć i odstawić do przestygnięcia. Maczać biszkopty i układać na masie.
Rozsmarować drugą część masy.
Przykryć drugą częścią biszkoptu.
Resztą masy posmarować górę ciasta.
Można posypać kawą cappuccino, albo jak tu rozkruszyć czekoladowe wafelki.